Dijk Haroni Uit Gemert

“Mijn vrouw Wilske en ik runnen de boerderij samen. Daarnaast werkt Wilske twee dagen in de plaatselijke slagerij. Dat is leuk, want zo maken we gemakkelijk contact met de mensen.

We wilden al langere tijd meer doen met duurzaamheid. In 2011 besloten we mee te doen aan Good Farming Star. Vanaf dat moment hebben we echt stappen gezet. We hebben een warmtepomp geïnstalleerd waarmee we de warmte uit de mest benutten voor de verwarming van de stallen en het tapwater. We gebruiken helemaal geen gas meer. Uiteindelijk willen we helemaal energieneutraal worden, door ook stroom op te wekken uit mest.

Sinds we meedoen aan Good Farming Star hebben onze dieren speeltjes, stroruiven en ook meer ruimte. Dat kon door minder zeugen te houden, waardoor er minder biggen geboren worden. De ruimte die dat scheelt, benutten we om alle biggen op het bedrijf te houden en zelf groot te brengen. Ze zijn dus hun hele leven bij ons op het bedrijf.

Het liefst zou ik de varkens in de wei laten lopen en er op een bankje bij zitten. Maar zo werkt dat niet, dat is financieel niet haalbaar. Ik vind het heel goed dat het vlees van onze varkens met één ster van het Beter Leven keurmerk herkenbaar is in de supermarkt. Zo kunnen consumenten bewust kiezen voor een beter leven van varkens.’’

*Deze locatie is wel rolstoelvriendelijk maar beschikt niet over een mindervalidentoilet.

Schrijf je in

Handige informatie

Adres

Wijnboomlaan 14, Gemert, Netherlands

Type locatie

Veeteelt

Beschikbare tijdvakken

11:00 : 13:00 Nog 0 plekken
14:00 : 16:00 Nog 0 plekken
Schrijf je in

AH Producten die hier worden geproduceerd